A hole on the toilet wall: adaşıma bakın hele

Sayfalar

oh my çok çılgın!

4 Mayıs 2008 Pazar

adaşıma bakın hele


adaşıma bakın hele xD
evet bu yaşıma geldim hala ara ara google'da adımı aratıyorum :w
bu da benim adaşımmış..
ad soyad aynı
kendisi 59 günde hafız olmuş xD

6 küçük şişe sallanıyor:

Adsız dedi ki...

59 günde(aman ha 60 değil) ne idüğü belirsiz bi kitabı ezberleyen bu arkadaş türban yoluyla seksepalitesini saklamış ya en çok onu beğendim.(kendini kaybetmiş,kaşlarını falan almamış direkt otoban stilini tercih etmiş,saçı da zaten insanların daha mağaralarda konakladığı dönemdeki "çalı" modasına uygundur demek doğru olmaz,kesinlikle müthiş güzellikte bi kız..aahahhaahaha dayanamıyorum)

Büşra Mutlu dedi ki...

ne idüğü belirsiz bi kitabı değil kuranı ezberlemiş sen inanmıyo olabilirsin ama bu blogu okuyan pek çok insan var başkalarının inançlarına saygı lütfen..
seksapeliteye gelince o konuda katılıyorum xD

Adsız dedi ki...

olay inanıp inanmamak değil,hakkaten de ne idüğü belirsiz bi kitap,değil mi?normal bir kitabın yazarı var basım evi şusu busu var*,böyle olmayan bir kitaba normal, nereden/niçin/neyden/ne yolla geldiği biliniyor denebilir mi?nasıl ortaya çıktığını bilmediğin kitap herhalde ne idüğü belirsiz olur.peygambere gaipten gelen sesler(vahiy de denebilir) yoluyla yazıldığı düşünülüyor.bak ama yine gaip diyorum,bilinmez.

yaprak yaprak gökyüzünden düşseydi de ne idüğü belirsiz olurdu,bir canlı tak diye gelse peygamberin önüne "aha bu kitap kutsal" dese de ne idüğü belirsiz olurdu.kuran her türlü ne idüğü belirsizdir.ve bundan alınacak insanlar elbette olur.yolda yürüyen gençler birbirine "lan ya..aam nabıyon aq" der-samimiyet olur,başkası gider birine salak der,öteki üç gün ağlar;insanların hakaretten alınma ölçütü aynı değil ki?
bu durumda sanırım din hakkında hiç bir yorum yapmamam gerek ki kimse kırılmasın.ama dogmalar benim kafamda değil,susması gereken de ben değilim,onların kafasında varsa bu dogmalar,kendileri sussunlar.beni susturamazlar.bunu da bilin.

unutmadan,lütfen "bizi şu anda 70 milyon izliyo" gibi bi hastalık var ya televizyonlarda, başlamayalım buna şimdi.izlemiyo.

*buradan allahın basım evi olmalıydı kuranın üstünde allah yazmalıydı gibi bi anlam çıkartan bülent ersoyla akşam yemeği yesin.

Büşra Mutlu dedi ki...

70 milyon bizi izliyo hastalığı değil sadece yazıları okuduğunu bildiğim ve söylediklerinden rahatsız olabileceğini düşündüğüm insanlar var ve bu blog benim olduğu için de önce benim uyarmam gerektiğini düşündüm..
kimse seni susturmaya çalışmıyo ki.. aylardır takındığın şu "beni hazmedemiyosunuz.. söylediklerimi kaldıramıyosunuz.. doğruları yüzünüze yüzünüze vuruyorum çünkü.." tavrından uzaklaşsan iyi olacak artık.. şimdiye kadar ne söyledin de engelledim çatır çatır söylüyosun işte beğenmediğin yerleri..
aylardır "ifade özgürlüğü.. bu benim hakkım" diyen ve söylediklerine saygı duyulmasını bekleyen senin başkalarının inançlarını bu şekilde küçümsemen ayrı bi güzel.
düşünme ve düşündüklerini ifade etme özgürlüğünden anladığın " ben istediğimi söyliyim, herkes bana saygı duysun, bunun benim düşüncem ya da inancım olduğunu kabul etsin ama söz konusu onların düşünce ve inançları olduğunda ben aynı anlayışı, saygıyı göstermiyim.." olsa gerek..
ayrıca insanların hakaretten alınma ölçeği aynı değil diye her istediğimizi söyleyemeyiz.. aksine işte tam bu sebepten daha dikkatli olmamız gerekiyo, bakşkalarını kırar mıyız, üzer miyiz daha çok düşünmemiz gerekiyo..
ki zaten hangi ölçekten bakarsan bak "ne idüğü belirsiz bi kitap" ifadesi bi küçümseme ifadesidir..




**burda söylediklerimin söz konusu şeyin kuran olmasıyla bi alakası yok.. söz konusu incil de tevrat ta olsaydı aynı tepkiyi verirdim, ateistlere yönelik bi durum olsaydı da aynı tepkiyi verirdim..

Adsız dedi ki...

uyarı kısmını anladım blog takip ediliyor şudur budur.ama ilki ben zaten kurana hakaret edecek olsam/başkalarının inancını küçümseyecek olsam nereden geldiğinin belirsiz olmasından önce yöneleceğim bin tane konu olurdu.yani bu zaten olabilecek en ufak eleştiri.(ya da size göre hakaret)

ikincisi ben herkesin hakaret ölçütü farklıdır derken belki de kurana ne idüğü belirsiz dememi kimse sallamayacak diye düşünmüştüm.sallayan da buyursun sallasın sözlerimin hala arkasındayım hala hakaret etmediğim kanısındayım.neyse.

bir de ikiyüzlü olduğum çıkıyor ortaya.şurada kimse yok ki ortada "o da inanç mı len hehe" yapayım,saygısızlık olsun.ki yapmam da öyle bişey.tiksindiğim bir laf var ama söylemem lazım "benim de dindar arkadaşlarım var"...yani normalde hayatım dindar kişilerden izole değil gayet de rahat oturup konuşuyoruz.o sebepten bence "ben istediğimi söyliyim, herkes bana saygı duysun, bunun benim düşüncem ya da inancım olduğunu kabul etsin ama söz konusu onların düşünce ve inançları olduğunda ben aynı anlayışı, saygıyı göstermiyim.." şeklinde düşünmem olası değil.

bir de şöyle bişey var,çokça sömürülen bir konu olmasından da anlaşılabilir,din hassastır."allah aşkına" insanlara neler yaptırılabilir bilmiyor musunuz?ve din sayesinde uyutulup yönetilebilen insanlar,tabi ki dogmaya yöneltilen sorudan incinir.sorgulanmaz ki bu soru sorulsun.yani önceden dedim yine diyorum din konusunda bir ateistle bir dindarın konuşması söz konusuysa dindarın kırılmaması zaten mümkün değildir.yani bu yüzden "daha dikkatli olmak,başkalarını kırmamaya,üzmemeye çalışmak" gerekli ama boş bir çaba nazarımda.
dünyadaki en ince en güzel sözcüklerle meramımı anlatmaya kalksam da karşımdakinin fikrine ve hayat tarzına ters oluyorum.
öyle işte.

Büşra Mutlu dedi ki...

tamam bu söylediklerine tamamen katılıyorum (sanırım bu bi ilk xD)çok mantıklı..
ama işte o ilk mesajı okuyunca bunları algılayamıyo insan, seni tanımıyo ki kimse..
yanlış anlaşılıyosun..