A hole on the toilet wall: twilight

Sayfalar

oh my çok çılgın!

17 Ocak 2009 Cumartesi

twilight

sonunda twilight'ı izlemiş bi büşüyüm ben de evet.. hazırlıklı ol baya uzun bi yazı bekliyo seni.. ıncığını cıncığını çıkarıcam filmin xD
catherine hardwicke aslen bizim twilight'tan başka bi twilight çekmiş..
olay sıralaması filan herşey karman çorman,
önemli sahneleri süre yetmiyo bahanesiyle çıkarırken araya saçma sapan sahneler sokuşturmuş..
dahası sahne geçişleri daha doğrusu ilk yarısındakiler çok kötüydü
ordan oraya ordan oraya insanın başını döndürüyodu..
oyunculukları aslında kötü değildi bence..
kristen zaten gayet normal geldi bana rob da ilk başlarda evet kötüydü ama yine ikinci yarıda gayet toparlamıştı ya da ben alıştım bilmiyorum xD
ayrıca resmen filmde ezberlemedik replik, alıntı yapmadık bölüm, izlemedik yiyiş sahnesi bırakmamışım.. bi aksiyon sahneleri bi de işte edward'ın en son bella'nın boynunu öptüğü sahne vardı ki onları da özellikle izlememiştim zaten sinemaya saklamıştım..
şimdi ayrıntılara gelicek olursak

*bi kere bella'nın odasının o en son geldiğindeki gibi olması lazımdı.. süslü perdeler filan hiç bişeyin değişmemiş olması gerekiyodu ama bizim bella'nın odası adeta bi genç insan odasıydı zaten..

*ilk öpüşme sahnesinin ormanda olması gerekiyodu bella'nın yatak odasında değil.. öyle acı verici bi sonu da yoktu ayrıca.. hatta gayet mutlu mesuttular.. edward espri bile yapıyodu.. "you're intoxicated by my very presence.." hatırladın?

*ormandaki edward'ın parladığı sahne çok kötüydü.. benim zihnimdeki edward hiç öyle parlamıyodu açıkçası.. ayrıca bella'nın edward'a "you are beautiful" dediği sahnede çok salakça olmuş.. kitapta da var böyle şeyler tam hatırlamıyorum ama bunu direk söylüyo filan olabilir ama orda herşey daha yavaş gelişiyo ve çok doğru geliyo.. ama maşallah catherine teyze koştura koştura çekmiş filmi.. hayır üç saat olsa da izlerdik yani filmin izleyici potansiyelini biliyosun niye kastın ki iki saate sığdırcam diye??

*ayrıca yine orman sahnesiyle ilgili ama ormana gittikleri sahnede ormana giderken bella edward'a trip filan ataraktan gitmiyo ki.. zaten bella'nın edward'ın vampir olduğunu öğrendiği sahneler bu kadar sancılı değil gayet cool karşılamıştı durumu xD onların ormana gidişleri gayet randevu niteliğindeydi.. birileri catherine teyzeye söylememiş ama bella'nın baloya gitmediği gün oluyo bunlar hep.. senaryoyu yazan kitabı okumadı mı naaptı anlamadım ki kafasından yazmış resmen..

*ve en önemli değişiklik ki çok sinirlerimi bozdu şimdi bunlar port angeles'dan dönerken edward'ın üstünde krem rengi kazak olması, bella'nın montunu jessica'nın arabasında unutmuş olması edward'ın kendi ceketini ona vermesi gerekiyodu.. bunlar oldu mu?? hayır. dahası bella'yı eve bırakması bella'nın babam montunu görürse soru sorar diye montu edward'a geri vermesi ve eve jessicalarla dönmüş gibi yapması gerekiyodu.. peki bunlar oldu mu?? yine hayır.. peki ne oldu?? edward bella'yı babasının iş yerine bıraktı.. babası sen buraya nası geldin nerden geldin filan hiçbişey sormadı..

*okuldaki sahneler çok kısaydı.. zaten kan testi sahnesi çıkartılmıştı bunu biliyodum ama en azından kantinde otururken bella'yla edward arasında geçen konuşmalar olsaydı.. bi anda sevgili oldular filan.. halbuki böyle mi oluyodu?? hayır.

*bi diğer şey.. bella geceleri altında külot üstünde askılıyla uyuyan bi kız değil.. kendisi gayet eski bisiklet yakalı tişörtleriyle uyuyo.. hatta edward'ın geceleri onu uyurken izlemeye geldğini öğrenince adam gibi güzel bi pijamaya geçiş yapıyo..

bunlar sadece ilk planda aklıma gelenler ama daha bayaa var yani..
bu arada stephenie meyer'i kafedeki sahnede görmek de ayrı bi mutlu etti şu şahsımı..
beyzbol sahnesi, bale sınıfı filan çok iyiydi..
bence catherine teyze zaten böyle aksiyon filan çekmek istemiş eline twilight geçince ne kadar aksiyon katarsam o kadar iyidir diye düşünmüş..
çünkü hareketli sahneler ne kadar güzelse, onlara ne kadar önem vermişse,
romantik sahneler o kadar tırt, o kadar umursanmamış..
birinin kendisini sarsması lazım..
"bunun bi aşk filmi olması gereeeeeek" diye.
müzikleri çok iyiydi..
bella'nın ısırılıp ölümden bahsettiği sahnede fonda rob'un let me sign'ının çalması süper olmuş..
perfect match..
yalnıııız..
bella's lullaby bilemedim..
sadece edward bi yerde piyanoda çalıyo onun dışında var mı? yok..
hani gece bella edward'ın kollarında uyumaya çalışırken edward soğuk nefesiyle bella'nın kulağına ninniyi fısıldıyodu??
nerde bunlar..??
yok hiçbiri..
onun dışında twilight'ı anlatan her yazıda gördüğümüz kelime grubu ne??
sexual tension.
açıkçası ne büyük gerilimi ilk öpüşmelerinde yaşadık..
birbirlerine yaklaştılar yaklaştılar "e öp artıııık.." filan olduk
onun dışında ne rob kristen'i istiyo ne kristen rob'u..
bkz:. siz de ğuh yok ğuh..
gerçi biliyorum kristen'den kaynaklanıyo benle çekilseydi o film sexual tension'ın allahını hissettirirdim izleyiciye de neyyse..
hazır burdan girmişken
rob ikinci yarıda accayiip tatlı..
yok böyle bişey..
neyse daha fazla konuşmuyorum bu böyle baya bi gider yoksa..
sonuç olarak bi sürü yeri olmamış..
olmamııış..
ama bu bile filmden mutlu çıktığım gerçeğini değiştirmiyo..
sevdim yanii.
bi daha bi daha izlerim açıkçası..
ama tabi bu benim twilight'a duyduğum çok özel hisler dolayısıyla tarafsız olamamamdan kaynaklanıyo.. xD



haa bi de sinemadan çıkarken jenerik akıyordu ki ekranda bazı sahneler tekrardan çıkıyodu..
onları izlerken yere düştüm evet bunu yaptım xD

5 küçük şişe sallanıyor:

Adsız dedi ki...

işte okumak istediim yazı buydu xD

Büşra Mutlu dedi ki...

rahata erdin mi xD

Adsız dedi ki...

filmin çok olumsuz yönlernden bahsetmişsin ya..ellerinde olan imkanlarla en iyisini yapmaya çalışmışlar bnce..romantik sahnelere daha ağırlık verilmeliydi doğru ama aksiyon sahneleriyle desteklenmesi ii olmuş..birde rob gerçekten mükemmel oynamış bu olmamış dediğim hiç bi sahnesi olmadı onun kristen evet biraz tutuktu ama yinede gzldi..açıkçası büyük bi mutlulukla ayrldm sinema salonundan:D

Büşra Mutlu dedi ki...

ya olumsuz kısımlara odaklanmamın sebebi objektif olmaya açlışıyorum daha doğrusu kötü taraflarını da görmeye çalışıyorum çünkü aksi takdirde özellikle twilight'a çok fena bağlanmış olduğum için fazla duygusal davranıcam.. bi nevi kendini frenleme çabası.. yoksa ben de baya mutlu ayrıldım bakma dvd çıksın koşar adımlarla d&r'ın yolunu tutucam xD
zaten aksiyon sahneleri olmasa olmazmış yani onlar götürüyo filmi..
yine de catherine teyze daha iyisini yapabilirdi gibi geliyo..
tamam ekonomik anlamda baya kaynaklar kısıtlıymış filan anlıyorum da zaten romantik sahneler kısa tutulmuş aksiyondan filan kısılmamış hiç asıl zor olan o sahneleri çekmek diil mi??
dediğim gibi bence yönetmen aksiyon macera çekmek istiyomuş xD

Adsız dedi ki...

güzel bi savunma yöntemi:D ama şimdi olumsuzluklara odaklanırsak filmin büyüsü kaçar ne kdr önemli yerlern pas geçildiğini biliors çok sinir bozucuydu nese chris abinin çektiğinede bakıcazz:d