A hole on the toilet wall: yolculuk benim işim

Sayfalar

oh my çok çılgın!

25 Aralık 2009 Cuma

yolculuk benim işim


çantalarımın ağırlığından öyle gelmiş olsa gerek son zamanlardaki en uzun otobüs yolculuklarını yaptım bugün. çeşit çeşit insan gördüm.

559C'de arkamda iki tane yaşlı teyze oturuyo. biri eski öğretmenmiş filan. kendilerine o kadar uyuz oldum ki dönüp ümüklerine yapışıcaktım nerdeyse. muhabbetlerini şöyle özetlemek mümkün:
"eskiden buralar (bebek filan) nezih semtlerdi, herkes gelemezdi, parası olanlar olurdu. artık çok kalabalık, çok bozuldu.. öğrenciler filan var, otobüsleri filan bozdular baya. buranın öğrencisi değiller çünkü, dışarıdan hepsi. tabi belli zaten buranın öğrencileri arabalarıyla gelirdi okula."
teyzelerden teki indi ve yerine lise öğrencisi olduğu belli olan bi kız bindi. kız fenci, mühendis olmak istiyomuş filan. konu dil bilmekten açıldı. ama diyalog öyle bi eksende ki omuzlarından tutup naaptığınızın farkında mısınız siz?? diye sarsasım var. teyze orjinal metinden shakespeare okuyup, tercüme yapabilen orta 2
öğrencilerinden bahsediyo (nerde?), kız çeviri yapabiliyo musun? sorusuna evet yapabiliyorum diye cevap veriyo ki sonradan sadece ablası ödev mi bi şey çevirirken ona yardım etmiş olduğunu öğreniyoruz, yaşlı teyze takdir ediyo ben de bi şirket neden sadece ingilizce mezunu diye birini işe alır ki? sorusunun cevabını görerek öğrenmiş oluyorum. insanlar o kadar kolay "dil biliyorum" diyo ki.

ondan inmiş ikinci vasıtamla yolculuk yaparkene yaşlı bi teyze biniyo. ama yaşlı yani belli. yer vermemin imkanı yok çantalarım hayvan gibi. teyze çantalarım çok ağır kusura bakma yer veremiycem bakışı atıyorum yok yok gerek yok zaten dert etme diyo cevaben. yanımdaki kadın hareketleniyo yer vermek için, hayır hayır gerçekten çok rahatsız oluyorum bundan ben hiç gerek yok, daha o kadar gücüm var diyo teyze bu sefer de ona. bense yanda teyzenin boynuna atlamamak için zor tutuyorum kendimi.

bundan da inip üçüncü ve son vasıtama binmişim. bu cidden absürd ve insanın başına kaç kere gelebilir gerçekten bilmiyorum. ve yeminle çok ciddiyim. şimdi bi adam var gayet ceketli filan, ciddi hallerde. çok yakışıklı filan değil ama eli yüzü düzgün bi abi yani. hani bakınca evet bi sorunu yok, gayet cool iş insanı modu. telefonu çaldı ve adam azerice konuşmaya başladı. harika bi tecrübe, azeri tv'de yayınlanan bi hollywood filmindeymişsin gibi. herkesin yaşaması lazım.

5 küçük şişe sallanıyor:

gürültü dedi ki...

yer vermediği için kınayan bakışlara sahip olmayan bi teyze çevredekilerin de cık cık bu yeni nesil de çok terbiyesiz demediği bi otobüs oha!

gürültü dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Büşra Mutlu dedi ki...

çok iyi di mi :D

damla dedi ki...

kızım anne tarafım komple azerice konuşuyo, beni düşün bi' :D

Büşra Mutlu dedi ki...

kaç senedir alışmışsındır artık be :D