A hole on the toilet wall: yassak

Sayfalar

oh my çok çılgın!

29 Haziran 2009 Pazartesi

yassak

google sites ve 5 posta kapatılmış.. herkese hayırlı uğurlu..
ikisi de ziyaret ettiğim siteler olmadıkları için biraz geç kalmış olabilirim şunu söylemekte kusuruma bakmayın ama geç de olsa üzüntümü beyan etmem gerektiğini düşündüm..
ben çok sıkıldım sürekli karşımda burası yasak şurası yasak yazıları görmekten..
hayır hadi 5 posta'yı anladım malum bizim insanlar sokakta gördükleri kadınlara bağıra bağıra "seni öyle bi..." diye başlayan cümleler kurmaktan, çocukları yaşındaki kızlara laf atmaktan (en iyi ihtimalle.. elle taciz, tecavüz diye yürür gider bu) utanmazken, söz konusu internet ya da televizyon olunca ahlak polisi kesilip insanların özgürlüklerini elinden almayı marifet sanıyo ama google sites'ın ne gibi bi şeyini görmüşler de kapatmışlar inan aklıma hiç bişey gelmiyo..

8 küçük şişe sallanıyor:

BnYmN dedi ki...

şöyle ki google sites'den bi sayfa alıp da TC'ye hakeret ederlerse mesela ya da adult içerik girerlerse ve bunu birileri şikayet ederse adamlar asdasdad.googlesites.com'u değil de direk googlesites.com'u engelliyo...

bunu wordpress'de gördük.. wordpress.com da blogspot gibi blogcular fln var blogcunun biri yasal olmayan içerik paylaşıyo mesela mp3 wordpress.com toptan gidiyo

Büşra Mutlu dedi ki...

safi mallık yani.

ersin dedi ki...

Bu mantıkla engelleme yapıldığında sosyal ağa açık tüm siteler bize yasak oluyor.. ( giremen hemşerim! )

Büşra Mutlu dedi ki...

son duyduğuma göre facebook'u da kapatmayı düşünüyolarmış..

StummScream dedi ki...

dosyacı kemal kapattıracaktı olmadı =D

Büşra Mutlu dedi ki...

aa hayret nası olmuşda böyle bi fırsatı değerlendirmemişler halbuki hiç bi kapatma fırsatını kaçırmıyolar ama :D

BnYmN dedi ki...

eeee youtube örneği varken diğerlerine ne hacet...
adamlar ekliyo bizi yeren videolar türkiyeden yasaklanıyo ama diğer tüm ülkeler görüyo...

deve kuşu misali...
başka çözümler bulmak lazım..

Büşra Mutlu dedi ki...

yapıcak hiç bişey yok ortalık mankafa kaynıyo.. insanlar gerizekalı gibi illa birileri onlara emir versin sen bunu yapamazsın, şunu yapamazsın desin istiyo.. durup dururken kapatılmıyo bu siteler.. "ah bence bu çok ahlaksız bende irade denen bi şey yok ve açık olduğu sürece hoşlanmadığım halde kendimi oraya girmekten alamıycam o zaman yasaklattırayım" diye mi düşünüyolar artık napıyolar bilmiyorum gidiyolar şikayet ediyolar, adamlar da kapatıyo.. yasaların değişmesi lazım, onun içinde şu insanların değişmesi lazım.. prim verilmemesi lazım böyle şeylere..