A hole on the toilet wall: çalış!

Sayfalar

oh my çok çılgın!

5 Temmuz 2009 Pazar

çalış!


çok klişe belki ama bu cinsiyet ve insana yüklenen rollerle ilgili çok büyük sorunlarım var.. iki saat kadar bi süre annem gelsin de bize kahvaltı hazırlasın diye bekledikten sonra annem geldi, beni uyuz etti ki bi önceki post bununla ilgiliydi zaten.. sonra annem yaa artık öğrenmen lazım bunları falan filan, babam öbür taraftan sakın kızına güvenip erken öliyim filan deme valla açlıktan öldürür bizi, biz emreyle ikimiz daha iyi doyuruyoruz karnımızı filan dedi.. tam anlamıyla uyuz oldum.. madem kendi karnını doyurma gibi becerilerin var, o zaman neden benden seni beslememi bekliyosun ki? beslemiyorum arkadaş.. yapmadım, yapmıyorum, yapmıycam.. babamın veya emrenin bu konuda hiç bi şekilde konuşmaya hakları yok, zaten normal hayatta aman gideyim de kendi kendime gıda alayım gibi bi durumları yok, en tırışkadan şeyler (sandviç vs.) için bile anneme güveniyolar.. şikayet etse etse annem eder çünkü yıllardır çalışmasına rağmen evdeki her şeyi o yapıyo.. üzülmüyo muyum? üzülüyorum.. ama annem gelip sen bana hiç yardım etmiyosun, beni hiç sevmiyo musun? acımıyo musun? diyince beynim dönüyo.. ev içinde hiç kimse anneme yardım etmek gibi bi girişimde bulunmazken, kötü olan ben oluyorum.. şu durumu kime anlatsan onlar da beni suçlarlar.. neden? çünkü benim kukum var.. bütün nedeni bu.. ey dişi kişi, akıllı olaydın da bi pipi sahibi olaydın.. senden beklenen bunları yapman, kafasızlığın yüzünden bunları yapmaya mahkumsun, kurtuluşun yok..
modernleşiyorum, özgürleşiyorum, kendi ayaklarım üstünde duruyorum diye -ki hepsi de gaayet güzel şeyler- sorumluluk üstüne sorumluluk alırken bi yandan da annesinden, ananesinden gördüğü gibi erkeğe hizmet edeyim, çayını ayağına götüreyim, su istedi mi sektirmeyeyim, o erkek yemek temizlik yapamaz demeye devam eden kadın kısmısı gerçekten gün gelicek ve o pek kıymetlileriniz tamam artık ben de temizlik/yemek vs. yapıcam; bana hizmet etmeni istemiyorum, çünkü rahat batıyo bana filan diycekler diye mi bekliyosunuz?? bi yandan aman da birey olayım diye yırtıyosun kendini öbür taraftan full-time hizmetçiliğe devam.. aferin.

2 küçük şişe sallanıyor:

Adsız dedi ki...

ataerkil toplumun getirileri diye ben buna derim.. Başka bi ülkede bulamazsın böyle aileleri.. Babam anneme ne kadar yardım ederse etsin mutlaka bana da bişeyler yükleme gereği duyuyolar. Belki en büyük çocuk olduğumdan bilinmez.. Ben sinir olmuyo muyum? Hem de nasıl. Ama işte bizden bir önceki nesilde de yerleşmiş bir düşünce, alışkanlık var. Yavaş yavaş herşeyin değiştiğini söylüyorlar. Bence bu zincirin son halkası biziz büş, doğrusunun bu olduğunu düşünen yaşıtlarımız da vardır mutlaka ama çoğunluk olduğumuza inanıyorum. Ben ilerde böyle olmayacağıma yeminliyim.. Bence bizim kuşak değişim kuşağı olacak, emolarla değil değişimlerle anılırız belki.. xD

Büşra Mutlu dedi ki...

umarım :D